Az épület szerkezetei:

Alapozás: 60 cm vastag vízzáró vasbeton lemezalap

Felmenő teherhordó szerkezet: Monolit vasbeton pillérváz szerkezet. Merevítőfalak 30 cm monolit vasbeton.

Födémszerkezet: Monolit vasbeton födém (23-25cm) lépéshanggátló szigeteléssel. Erkélyek változó vastagságú monolit vasbetonlemez konzolos kialakítással.

Falazatok: - vázkitöltő falazat: 30 cm vastag Porotherm 30-as falazóblokk - lakás elválasztó falak : Silka 25 ,illetve 30 -as hanggátló falazóblokk - válaszfalak: 10 cm-es Porotherm vagy Ytong válaszfallap tégla

Tetőszerkezet és héjalás: Szigetelt lapostető.

Víz elleni szigetelések: Függőleges síkban vízzáró vasbeton fallal, illetve drénlemezzel, vízszintes síkban vízzáró vasbeton lemezalappal, illetve PVC és bitumenes lemez elhelyezésével.

Hőszigetelés: A homlokzat burkolat min. 10 cm vastag hőszigetelő rendszer színvakolattal.

Nyílászárók: - Homlokzati nyílászárók: műanyag ablakok, fehér műanyag bukó-nyíló kivitel, tervrajzban meghatározott méretek szerint, erkélyajtó bukó-nyíló kivitelben, 7 kamrás K=0,7 w/m2, (3 rétegű üvegezéssel) tervek szerinti kivitelben. - Lakásbejárati ajtók: Biztonsági, az előírásoknak megfelelő lakásbejárati ajtó optikai kitekintővel, az Európai Unióban elfogadott bizonylattal rendelkezik.

Épületgépészet: A lakások fűtés hőjét központi, időjárásfüggő szabályozású, kondenzációs kazánok biztosítják. A kialakításra kerülő lakások használati melegvízellátása központi indirekt fűtésű HMV bojlerrel történik, mely a földszinti gépészeti helyiségbe kerül felszerelésre. A konyhák és a fürdőszobák HMV ellátása is innen történik. A víztakarékosság és a komfortosság növelése miatt recirkulációs hálózat is kiépítésre kerül. A hőleadók acéllemez radiátorok, a fürdőszobákban törölköző szárítós radiátorok. A csővezetékek a lakásokon belül 5 rétegű alu. betétes műanyag csövek. A fűtés helyiségenkénti szabályozását a radiátorokon lévő termosztatikus radiátorszelepek biztosítják. A fűtési rendszert a földszinten lévő gáztüzelésű központi kondenzációs turbós kazánok szolgálják ki. A vezetékek szabadon vagy falban kerülnek elhelyezésre, a vezetékeket polifoam csőhéj szigeteléssel kerülnek kialakításra. Minden lakáshoz külön hőmennyiségmérő és hideg, meleg vízóra tartozik. A vízmelegítéshez szükséges fűtési energiát a kazánok biztosítják.

Általános épületvillamosság: A lakásokban elhelyezett elektromos szerelvények (kapcsolók, dugaljak) Legrand típusúak. Minden szobában található 1 db TV és internet csatlakozás. A lakásokban a telefon és TV antenna CAT-6 csillagpontos kiépítésben készül el. A lakások előterében kaputelefon kerül kialakításra. A lakásokban 1*32 A teljesítmény kerül kialakításra. A lakószintek közösségi terei mozgásérzékelőkkel vagy időkapcsolókkal vezérelt energiatakarékos világítással kerülnek kialakításra. A kiürítési útvonalakon (lépcsőház és garázs) biztonsági és irányfény világítás létesül készenléti lámpatestekkel.

Lift: Az épületben 1 db 630 kb./ 8 személy teherbírású KONE EcoSpace típusú személyfelvonó kerül kialakításra, mely mikroprocesszoros le-felgyűjtő vezérléssel, vészcsengővel, vészvilágítással, digitális kijelzésű vezérlőpanellel, GSM alapú, szünetmentes tápegységgel ellátott vészjelzéssel.

Burkolatok: • Hidegburkolat – A fürdőszobában a padlón min. 30x30 cm méretű kerámia lapburkolat, a falakon 2,1 m magasságig mázas fali csempe kerül kialakításra A WC-ben. a padlón min. 30x30 cm méretű kerámia lapburkolat, a falakon 2,1 m magasságig mázas fali csempe kerül kialakításra A burkolatok eladó által bemutatott anyagokból több színben is választhatóak. Az erkélyek egységes kültéri fagyálló gres lappal lesznek burkolva. A teraszok térburkolattal ellátottak. • Melegburkolat – eladó által bemutatott anyagokból több színben is választhatóak..

Beltéri ajtók: Egyszárnyú, fóliázott ajtólapok utólag szerelhető tokkal, a szükséges alumínium szerelvényekkel, pántalsókkal és pántfogadókkal, falnyílásba beszerelve, az eladó által bemutatott színből választva kerülnek majd beépítésre.

Festés: Diszperziós festéssel két rétegben, fehér színben.

Konyha felszereltsége: Víz – csatorna, csatlakozás kerül kiépítésre. Mosogatógéphez szükséges csatlakozás kerül kiépítésre. A konyában csak elektromos tűzhely kialakítása lehetséges. A konyhabútort és a gépeket az ár nem tartalmazza.

WC felszereltsége: A WC-ben kézmosó egykaros keverő csapteleppel, műanyag bűzelzáró szifonnal és falba épített Geberit tartállyal kerül kialakításra.
A Wc-ben késleltetett be-, és kikapcsolású ventilátor található. A ventilátor az indító jelet a világítás felkapcsolásával egyidejűleg kapja meg.

Fürdőszoba felszereltsége: A mosdó egykaros keverő csapteleppel műanyag bűzelzáró szifonnal rendelkezik. A fürdőkád fehér akril kád, kádtöltő csapteleppel, zuhany szettel, kerül elhelyezésre. A fürdőben késleltetett be-, és kikapcsolású ventilátor található. A ventilátor az indító jelet a világítás felkapcsolásával egyidejűleg kapja meg. Mosógép csatlakozás kialakításra kerül.

Tároló: A tárolók önállóan kapcsolható világítással rendelkeznek, oldalfalai falazottak, ajtaja fémlemez, zárható. A tárolók aljzata gress lappal burkolt.

Gépkocsi beálló: A gépkocsi beállók az utcafrontról, az épület jobb oldalán levezető rámpán közelíthetők meg. A parkoló szint közös felhasználású területe elektromos működtetésű garázskapuval lesz felszerelve. A gépkocsi tároló gyalogos forgalmát 1 db lépcsőház, illetve 1 db felvonó teszi lehetővé.

  • A vevő kérésére és költségviselése mellett belsőépítészeti konzultáción kérheti a lakásbelső alaprajzi kialakításának és felszereltségének módosítását  előre egyeztetett módon, az eladó jóváhagyásával.
  • A módosítások nem érinthetik az épület külső megjelenését és szerkezetét, nem ronthatják annak minőségét, nem érinthetik az épületre és a lakásokra vonatkozó műszaki specifikációkat és szabványokat, nem hozhatnak hátrányos helyzetbe sem más tulajdonosokat, sem harmadik feleket, továbbá semmilyen tekintetben nem változtathatják meg a projekt ütemezését.
  • Módosításokra csak az eladó hozzájárulása alapján kerülhet sor, mely az eladó belátása szerint megtagadható. A vevő köteles e módosításoknak a vállalkozási szerződésben meghatározandó mértékű költségét, továbbá konzultációs, tervezési díjat előzetesen kifizetni. A felszámolt díj a módosítások számától függően ismételhető. Építész tervezési díj: 50.000 Ft.+áfa/alkalom Gépész tervezési díj: 50.000 Ft.+áfa/alkalom Elektromos tervezési díj: 50.000 Ft.+áfa/alkalom Konzultációs díj 30.000 Ft.+áfa/alkalom
  • Az árajánlat vevő általi elfogadása esetén a felek a módosítások díjáról és feltételeiről vállalkozási szerződést kötnek, amelyben a kivitelezés feltételei, költsége, határideje és egyéb szerződéses feltételek részletezésre kerülnek.. A kivitelezés költségét a vételár felett külön előre meg kell fizetni.
  • A kivitelezési munkák költségén túlmenően a vevő köteles előre megfizetni a kiviteli terv módosításának díját.

Általános feltételek

  • Amennyiben a Vevő a kivitelezési munkálatokat nem az Eladó által megjelölt kivitelező/vállalkozó céggel kívánja elvégeztetni, úgy a kivitelezési munkálatokat az épületre vonatkozó végleges és jogerős használatbavételi engedély beszerzése és a Lakás birtokbaadása után lehet elkezdeni.
  • Az épületre vonatkozó végleges és jogerős használatbavételi engedély beszerzését megelőzően minden szükséges munkát csak az eladó által kinevezett/jóváhagyott kivitelező végezhet el..